Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър БНТТакива хора, като полицаите-биячи от записите,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър БНТТакива хора, като полицаите-биячи от записите,
Коментари Харесай

Министър Рашков: Защо бившия премиер спокойно казва, че ще се откаже от имунитет? Еми защото си има главен прокурор

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Българска национална телевизия

Такива хора, като полицаите-биячи от записите, които всички видяхме, нямат място в структурите на Министерство на вътрешните работи. Няма правно съображение да се свързват две условия, които в последно време слушам по медиите - имало протестиращи, настоящи против служителите на реда и имало няколко служители на реда, които били протестиращите.

Това разяснява от парламентарната естрада вътрешният министър Бойко Рашков.

И някои към този момент претеглят и си мислят: щом протестиращите нападат служителите на реда, дано и служителите на реда да ги бият. Няма такова нещо в правото. Няма! И по тази причина инспекциите би трябвало да се правят настрана, уточни той.

До през вчерашния ден нямаше формирано досъдебно произвеждане против служителите на реда - биячи. Сега, в случай че има, то до средата няма да стигне. Изключително смутен съм, уточни той.

От тази позиция споделям, че тук се сплотяват освен органите вна Министерство на вътрешните работи, към тях се присламчва логически и по силата на закона и българската прокуратура. Която и тя явно е удовлетворена от това, което се е случило и постъпва по същия метод, както изпълнителната власт. Ако може да се скрие, да се смачка един случай, който в този момент взриви българското общество. И в този смисъл аз съм извънредно смутен. Затова споделям, че прокуратурата, с помощта на една политическа партия или коалиция беше превърната в политически инструмент, в част от изпълнителната власт, откакто последната си разрешава лукса и макар Конституцията да си назначава основен прокурор. И по тази причина този, който е бил министър-председател умерено може да съобщи, че няма потребност от депутатски имунитет. И за какво - тъй като той си има основен прокурор, изясни Рашков на депутатите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР